Култура

Фестивалът „Завръщане“ ще се проведе за втора година в село Хотница

Творци ще се съберат за втора поредна година на една сцена в Хотница. Историята на фестивала „Завръщане“ започва през 2018 , когато се провежда с цел да подпомогне фермата-приют за животни „Приятели на четири крака“ в китното търновско селце. В миналогодишното събитие участват Хотнишките баби, артистът Kopriva, която създава своята музика като луупира с гласа си  и група Stokholm- организатор на инициативата.  Името на фестивала „Завръщане“ не е избрано случайно. То символизира завръщането към изначалната природа на човека, а именно любов, творчество и емпатия.

Второто издание ще се проведе на 18 и 19 май 2019г. „Със сегашната организация искаме да надградим постигнатото от миналата година. Като за първи път беше добре. Събрахме над 50 човека, а от продължението очакваме повече. Фестивалът „Завръщане“ е създаден на принципа на самоорганизацията- без спонсори, само млади дейни хора, които вярват в българското. Това е и основната ни цел- да представим родни произведения извън масово тиражираната култура за продан.  Отворени сме за работа с  творци от всяка сфера стига да представят собствения си труд. Заедно можем да покажем,че изкуството  е живо и  отвъд градската суета в селата близо до природата. В дългосрочен план искаме да направим повече подобни инициативи в различните райони на страната “ сподели Мартин Димов, вокалист на група Stokholm.

Желаещите да участват могат да намерят  повече информация в Фейсбук страницата на фестивала и в публичната група за обсъждане.

Диана Колева