Спорт

Фенове ще подкрепят „Етър” в Благоевград.

Ултрасите на „Етър” не са като софийските запалянковци. Те не хвърлят бомбички по терена. Не чупят автобуси, не организират побоища. Те събират дарения за болни деца и младежи на всеки мач. Те се включват с пари и действия в доброволните почиствания на града. Те са дейна част от онова гражданско общество, което така трудно се роди у нас и е все още недоносче. Какво мотивира футболните запалянковци да правят всичко това на трибуните, а и извън тях – попитахме Пламен Геров, лидер на фракцията „Ултра Фронт Болари”.

„Моментното състояние на отбора, липсата на точков актив и често неадекватните мачове, които изигра тима доказват, че все още не сме абсолютно подготвени за добрия футбол в България. Все още има какво да се върши, проблемите са много. Това е обширна тема, заслужава един отделен разговор, защото липсата на средства е голям проблем – не само в Търново, а навсякъде в България. За никого не е тайна, че футбол се прави с пари. Ние също, за да направим една хореография, за да направим едно добро представяне – събираме парите по между си и продаваме календари, за да представим подобаващо великотърновската публика, града ни и да защитим цветовете на отбора ни . Тази година, с влизането ни в групата не останахме незабелязани във футболна България, дори напротив – отнесохме много аплодисменти и респект от различни общности в страната. Надяваме се на едно – „Етър” да остане в „А” група, за да може някак си този начален новобрански страх да остане на заден план, да се почувстваме самоуверени, да извлечем най-доброто от отбора и да го предложим на терена. Дотогава – една такава финансова помощ от местни фирми и благодетели изобщо няма да е излишна. Нещата вървят ръка за ръка – ако това се случи и нещата ще се подобрят. И хората ще са по-доволни, а това е равно на пълен стадион, той е огледалото на всичкия положен труд”, категоричен е Пламен Геров.

Мачът срещу „Пирин“ се играе тази вечер от 20:30 на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone