Образование

Факултетите на ВТУ с повече студенти може да преминат в дистанционна форма на обучение

Ректорът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф.  Христо Бонджолов  участва във виртуална среща на Съвета на ректорите, в която се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
По време на срещата е дискутирана ситуацията с разпространението на COVID-19 в страната. Стана ясно, че на този етап не се предвижда въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки.
В университетите ще продължи контролът върху изпълнението на досегашните – задължително носене на маски в закритите пространства, дезинфекция, спазване на физическа дистанция и дисциплина.

Във видеообръщение на фейсбук страницата на висшето училище проф. Бонджолов съобщи, че на 19 октомври ще заседава Академичният съвет. По негови думи вероятно ще се вземе решение някои от лекциите във факултетите с повече студенти да  преминат в дистанционна форма. „Не можем да осъществим тотален контрол. Разчитам на вашата отговорност”, каза ректорът.

По повод коментари  на преподаватели за преименуването на празника 24 май  проф. Христо Бонджолов  апелира изявленията да се правят от лично име. „Великотърновският университет няма официална позиция. Университетът се занимава с наука, а не с политика”, заяви той.

 

 

Снимка – Фейсбук