Политика

Учредиха Младежки клуб към ДСБ Велико Търново

Организацията се създава като част от Националния младежки клуб към ДСБ, който има вече структури в София, Варна и Дупница. Дванадесет младежи участваха в учредяването на формата в старата столица. За свой председател те избраха Стелиян Маджаров. Той е родом от Плевен, но професионалното му израстване е свързано с Велико Търново. На 28 години е, завършил е ВТУ  „Св. св. Кирил и Методий”,  специалност  „Български език  и история”. Притежава магистърска степен по счетоводство и контрол, в момента учи право. Има десетки участия в бизнес форуми и кръгли маси по въпросите на образованието и туризма. Собственик е на туристическа агенция, адвокатски сътрудник. Член е на ПП „Демократи за силна България”, семеен, с едно дете.

За негов заместник е издигнат Ивайло Йорданов. Той е от Велико Търново, на 24 г., студент в УНСС по специалността „Икономика на туризма”. Ивайло е  модел  на редица световноизвестни марки и брандове, носител е на наградата „Модел на 2018”-а, спортист, треньор по тапаут. В момента работи като адвокатски сътрудник.

Клубът стартира политическата си дейност с участие в предизборната кампания за евровота и изборите за местна власт наесен. По думите на Маджаров младежите ще имат свои представители в кандидатските листи на „Демократична България” във всички видове избори, включително и в предсрочни парламентарни, ако има.

Приоритетни за Младежкия клуб ще бъдат дейностите в областта на политиката, спорта, туризма и културата.

Людмила Илиева, член на националното ръководство на ДСБ, областният председател на партията Йордан Байчев, областният лидер на Дамския клуб към ДСБ Елена Чамуркова, председателят на Националния младежки клуб Христина Димитрова присъстваха на учредяването на структурата.