Денят

Ученици събраха средства за указателни табели към Общинския приют за кучета

С продажба на ръчноизработени картички, ученици от СУ „Вела Благоева” събраха над 200 лв., като волята на младежите е средствата да послужат за монтирането на указателни табели, водещи към Общинския приют за безстопанствени животни. Това съобщи за общинското радио педагогическия съветник Лилия Цанкова. Младият екип ентусиасти от 9, 10 и 11 клас заснеха и публикуваха и 7-минутно документално видео в социалните мрежи, което само за няколко седмици събра близо 20 000 гледания.

В заснемането на видеото са се включили Даниела Борисова, Тодор Найденов и Преслава Димитрова от 9 клас, Десислава Тодорова, Ивелина Ангелова и Габриела Евтимова от 10 клас, незаменимо техническо съдействие е оказал единадесетокласникът Лъчезар Лазаров. Проекта е подкрепен и от училищното ръководство.

Десетки кучета са настанени в приюта в с.Буковец, където за тях се предоставят денонощни грижи.  „В обществото битува нагласа, че тези приюти са места където с животните се случват ужасни неща. Тук не е така, посещавахме приюта цяло лято, останахме очаровани от хората, които работят там и грижите, които полагат за животните. Затова решихме да помогнем и да дадем нещо от себе си”, обобщи Цанкова.

Ето линк към самото видео:

Последните джедайки

"Последните джедайки"Със средствата от благотворителните картички, които сме изработили, ще осигурим поставянето на указателни табели за Приюта. Една продукция на Велафилм и Lucasfilm. Продуценти – Лилия Цанкова, Преслава Димитрова, Лъчезар Лазаров, Десислава Тодорова, Габриела Евтимова, Даниела Борисова, Тодор Найденов, Ивелина Ангелова

Публикувахте от СУ "Вела Благоева" в 15 декември 2017 г.