Здравеопазване Образование

Ученици от СУ „Емилиян Станев“ с благотворителен турнир в подкрепа на малката Ани Паздеркова

Благотворителен волейболен турнир „В подкрепа на Ани“, ще се проведе на 1 юни 2023г. от 14.30ч.  в спортната зала на СУ „ Емилиян Станев“  във Велико Търново. Негови организатори са   8 „Б“ и 10 “Б“ клас от учебното заведение, а минималният вход за посещение на мероприятието е 2лв.

Анна Панайотова Паздеркова  е диагностицирана със заболяването Детска церебрална парализа (спастична квадрипареза). Заболяването се характеризира с това, че засяга централната и периферна нервна система, в следствие на което детето трудно контролира движенията на крайниците си. Ани е на 6 години и половина и все още не може да ходи. По препоръка на докторите, тя посещава рехабилитационен център в Турция. „Общата стойност на курсовете за една година  излиза около 60 хил. лв., което е непосилно за семейството. Ще сме благодарни на вашата финансова помощ, с която Ани ще има шанс за едно по-щастливо детство“ приканват организаторите от СУ „ Емилиян Станев“.

Всеки, който иска да ги подкрепи и да помогне на Ани, може да го направи чрез дарение на разкритата дарителска сметка: IBAN: BG02UBBS80021067319740 при Банка ОББ, титуляр Анна Панайотова Паздеркова. Дарения могат да се правят и на PayPal.me/ANNAPAZDERKOVA