Образование

Ученици от Гимназията по моден дизайн се учиха на техники при маникюра в мастър клас

Пореден демонстративен урок по кариерно ориентиране, организиран от Центъра за подкрепа на личностно развитие към Общински детски комплекс – Велико Търново, се състоя днес с ученици от Професионалната гимназията по моден дизайн. В него се включиха 15 възпитаници на училището. Мастър класът бе по маникюр и бе изнесен от Севда Златева- Агаларева, управител на козметична фирма и нейната сътрудничка Пламена Николова.

Дамите демонстрираха иновативни техники като укрепване на естествени нокти с бази и гел в едно; babu Boomer – изграждане с 2 вида гел с цел получаване на окбре ефект; акри гел-поли гел – в една стъпка с дължина; акри гел – комбинирана техника с горни форми за постигане на екстравагантна дължина и арт дизайн в 2 стъпки и вграден маникюр с изграждане на розово поръбно легло и извайване на френски върхове с глитър гел.

„Демонстрацията премина при много голям интерес от страна на учители и ученици. Благодаря за съдействието и сътрудничеството на Боряна Мочева, директор на Гимназията по моден дизайн и Лили Петрова. Участниците получиха индивидуални подаръци, комплект продукти на козметичната фирма”, поясни за Общинското радио Дани Марова, кариерен консултант, организатор на мастър класа.