Образование

Ученици и учители от ОУ „Бачо Киро“ посетиха бургаско училище и обмениха полезен опит по НП „Иновации в действие“

Учители и ученици от ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново участваха в обмяна на опит по Национална програма „Иновации в действие“ и посетиха ОУ „Иван Вазов“ в гр. Бургас. В дейностите се включиха Ралица Тотева и Александър Пъшев от IV-ти клас, Иван Мишев и Елия Христова  от  VI -ти клас, директорът на великотърновското училище  Владимир Николов, преподавателите Ивелина Пенчева,  Илиян Илиев и педагогическия съветник Даниела Стоянова .

Участниците в мобилността се запознаха с иновацията на крайморското училище и наблюдаваха уроци за споделяне на добри педагогически практики. Учениците се включиха активно в игри и други дейности заедно с бургаските си връстници, а в  свободното си време имаха възможност да се разходят из Морската градина в град Бургас и  да посетят древния град „Акве Калиде“ и Римски бани от I в. сл. Хр.

„Беше изключително положителен опита, който придобихме в  ОУ „Иван Вазов“ в гр. Бургас. За мен беше изненадващо и интересно, че децата си взаимодействаха изключително добре. Получи се една пъстра картина, преплитаща се през различни видове дейности, които водеха до постигането на общи цели. Всички тези неща бяха много ценни за нас“- каза за Общинско радио Велико Търново Владимир Николов.

Пламена Димова