Образование Община

Ученици бяха наградени в конкурса „Силата на Търновската конституция“

23-ма ученици бяха наградени от конкурса „Силата на Търновската конституция”. В залата на читалище „Надежда” те тържествено получиха наградите си лично от кмета на старата столица д-р инж. Даниел Панов. Класиралите се на първо място получиха електронна книга, на второ – външна батерия за телефон, а на трето – най-новата книга на проф. Милко Палангурски, преподавател във ВТУ „Бащите на търновската конституция”.

В конкурса „Силата на Търновската конституция” взеха участие над 50 деца. Те бяха разделени в три категории – 1-4 клас с рисунка, 5-7 клас с рисунка, есе и презентация, и 8-12 клас с реферат. Всяка категория бе разделени в три възрастови групи.

12 деца от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, от клуба „Млад депутат“, с ръководител Офелия Иванова, получиха Старопрестолна грамота за  преписа си на Търновската конституция. По-късно днес, те ще я връчат на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Конкурсът „Силата на Търновската конституция” бе по идея на кмета на старата столица инж. Даниел Панов и е по повод 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Всички участници в него, освен награди, получават и пътуване до София с посещение на Народното събрание.

Кремена Крумова – Попова