Образование

Учебна компания Eco Future спечели специалната награда на “Изгряващи звезди”

Учениците от учебна компания Eco Future при Средно училище „Вела Благоева”  спечелиха специалната награда – таблет – в националното състезание на Джуниър Ачийвмънт  „Изгряващи звезди”.  Форумът се провежда в две части – на български и на  английски език. В първия кръг възпитаниците на Ивалина Климентинова са се съревновавали с над 60 компании, а във втория кръг, който е  по международен проект на тема „Чрез суровини и природни материали към предприемачество и иновации” – с 40 компании.

Единадесетокласниците печелят специалната награда с презентация на биоразградима опаковка за семена. Повече от три месеца младите предприемачи са разработвали онлайн магазин, рекламен анимационен клип и видеа как се прави  екологичния продукт в домашни условия. Създали са и електронна книга, озаглавена „Какво правим за природата”, в която обясняват своята философия за опазването на околния свят.

18 ученици участват в Eco Future. Съгласно регламента на състезанието продуктът е бил демонстриран само от четирима представители – президента на компанията Йоанна Крумова, Даниела Борисова, Мирослав Димов и от Тодор Найденов.

Заради разпространението на COVID-19 тазгодишното издание на „Изгряващи звезди” е организирано и проведено изцяло в дистанционна среда, поясни Ивалина Климентинова.