Любопитно

Безплатни уроци по програмиране за деца през уикенда

Безплатни открити уроци по програмиране за деца ще се проведат този уикенд в старата столица. След дълго чакане и усилена подготовка, организаторите от MindHub ще приветстват своите първи ентусиазирани малки програмисти от 6 до 11 години в нова зала на адрес ул. „Никола Габровски“ 41.

„Тази събота и неделя ще се проведат демонстрационни занимания, които ще дадат възможност на децата да се запознаят със света на програмирането и да направят своите първи стъпки в дигиталните технологии, представяйки се като създатели”, коментира основателката на школата Поли Янкова. По нейни думи, досега децата познават технологиите от позицията на потребители – играят игри, ползват свободно таблети и компютри. Менторите от MindHub ще им покажат как биха могли да ги използват, като инструменти – с цел да се учат, да създават, да правят игри, да програмират роботи. Това до голяма степен помага на тяхното логическо и аналитично мислене и развива у тях дигитални умения и компетенции за професиите на бъдещето, категорична е Янкова.

Школата за млади програмисти вече две години обучава деца от предучилищна и начална училищна възраст в тези компетентности. До момента курсове са се провеждали единствено в различни клубове и училища в София и Пловдив , но от 7-ми октомври занимания ще стартират в още три български града – Велико Търново, Варна и Русе.

„Ще се радваме да се срещнем със всички малки ентусиасти, нека заповядат на нашите демо уроци, готови сме де направим тези първи стъпки заедно, да се забавляваме, да създадем нови приятелства и да измислим нови, интересни игри.”, приканва  Поли Янкова.

За повече информация и записване – https://mindhub.bg/demo?c=VT