Култура

Университетски преподавател представи поезията си във Велико Търново

Инициатор, вдъхновител и организатор на обществено значими проекти, която миналата година стана и автор на книга, носеща заглавието „Солени времена” гостува във великотърновската библиотека вчера. Това е д-р Йорданка Ненчева.

Книгата е изпълнена с поезия, присъща на нейната искреност и оптимизъм, умело съчетана със суровата действителност на нашето съвремие. Поезията й обхваща значими периоди от личния и обществения живот и дейност на автора.

Д-р Ненчева е посветила живота си на обществото, съчетавайки благородни каузи, които да подпомагат жената от всички възрасти. Каузите й обхващат предложения за промени в законодателството на здравеопазването и образованието, за повече шансове относно реализацията на жените в сферата на бизнеса, политиката и властта.

Учредител и Председател на Асоциация „Да съхраним жената”, съорганизатор на конкурса „Жена предприемач и мениджър на годината”, университетски преподавател във ВУЗ, ръководител на отдел „Демографска и съдебна статистика” – ТСИ Варна, Изпълнителен Директор на МЗК „Европа” София, зам. директор на ЗПАД „Булстрад” ГА – Варна.

Д-р Ненчева е носител на наградата „Маргарет Голдинг” за изключителен принос и лична служба в полза на обществото, под нейно ръководство Асоциация „Да съхраним жената” става носител на отличителния знак на Министерството на труда и социалната политика за значими постижения в ефективното изпълнение на Закона за равнопоставеност на жените от 2018 г.

снимка – архив РНБ „П.Р.Славейков“