Образование

Уебсайт предлага работа и летни стажове на средношколци

Платформата www.esummerjobs.eu е разработена при изпълнението на проекта „Млад проектен ръководител в трансграничния регион”, финансиран с 654 хиляди евро по Програма „Интеррег V-A Румъния  – България”. Над 1000 работодатели вече са се регистрирали в сайта и предлагат работа и стаж във всички сфери – транспорт, логистика, хотелиерство, ресторантьорство, консултантски услуги.

Водещ партньор по проекта е Асоциацията за инициатива и подкрепа в Югоизточна Румъния – AISSER. От българска страна участват Сдружение „Алтернатива за Дунав” и Сдружение „Евроинтегра”.

375 ученици на възраст между 16 и 18 години в продължение на две години са обучавани в курсове за придобиване на професионални умения. Осем от образователните сесии са били в България и седем в Румъния. „Те  бяха водени от висококвалифицирани експерти, специалисти и дори психолози, като се наблягаше на практическите занимания”, подчерта Славина Арсенова от „Евроинтегра”.

Андрей Стоян от AISSER обясни, че главната цел е била да се даде посока в живота на зрелостниците и да се помогне в професионалното им ориентиране.