Денят

Убитата от циганин красавица Вероника оживява в стихосбирка

Близки и приятели на убитата от циганина Илиян красива студентка във ВТУ Вероника Здравкова почитат паметта и със стихосбирка – албум. Книжката излиза в ограничен тираж, а представяно и е на 28 юни от 18 ч. в Народната библиотека „Св.св. Кирил и Методий” в София.

Представянето на първата и последна книга на чаровното момиче, което изгуби живота си преди повече от две години, се организира от Клуб „Писмена” и близките но Вероника.

Посмъртно излязлата стихосбирка – албум на Вероника Здравкова, озаглавена „Запомни ме!“, може да бъде поръчана чрез заявка на имейл: zapomni_me_veronika_zdravkova@abv.bg
Вероника намери смъртта си на 28 февруари 2015 г., след като рецидивистът Илиян Здравков я причака по пътеката от жп гарата в Старата столица и я обра. Циганинът отне вещи на момичето за около 400 лв., като я съсече безмилостно. Полицията откри тялото на момичето три дни по-късно във водите на р. Янтра във Велико Търново. За деянието Илиян получи 30 години затвор. По времето, през което е извършил престъплението, мъжът трябвало да е в затвора за друго нападение, извършено на 1 юни 2014 г.