Култура

Търновчета с призови места на вокален конкурс

Продължава чудесното представяне на малките музикални изпълнители от Великотърновското музикално студио „Елита”

 

На 09-11.06. 2017 год. в град Созопол се проведе  Единадесети Международен Конкурс за Изкуства” Радост на брега” на който възпитаниците на Петя Василева отново спечелиха призови места.

В първа възрастова група до 7 години  Александър Момински на 7 години от ДГ”Слънчев дом”  спечели Първо  място в раздел Поп пеене. Той спечели призовото първо място с песните „Междучасие” от репертоара на Васил Найденов  и “Fuoko nel fuoko” от репертоара на Ерос Рамацоти. Александър Момински е приет в музикалната паралелка при СОУ”Емилиян Станев” със специален инструмент класическо пиано в класа на г-жа Керина. Освен на италиански, Алекс пее и на испански и английски език.

Вторият участник от студиото –  Венера Гитева  завоюва трето място във втора възрастова група от 8 до 10 години. Току – що навършила 8 години Венера Гитева, ученичка от първи клас при ОУ”Бачо Киро” спечели приза с песните „Стъпка напред” от репертоара на Михаела Маринова и „Wrecking ball”.

 

Наскоро  в петото издание на конкурса „Петнадесет лалета“,- Венера Гитева завоюва трето място в първа възрастова група, където се представи с песните „Лодка в реката” и „Wrecking ball”. Журито бе съставено от изтъкнати музикални специалисти като Мими Иванова, Маргарита Хранова, Развигор Попов, Валери Костов, Снежина Темелкова и др.

Музикалното събитие е част от календара на Министерството на културата и се проведе под патронажа на вицепрезидента на Република България.