Любопитно

Търновци ще се надпреварват в четири турнира по настолни игри

Второто издание на фестивала на настолните игри в старата столица “Настолен град” ще включва общо четири турнира за всеки вкус и много забава.

На обяд на 24-ти февруари на дълго игрално поле в Mall Велико Търново, изготвено специално за турнира, ще мерят сили десетки запалени почитатели на Катан. “CATAN Big Game” стартира точно в 12:00 в събота като формата за записване е вече достъпна във фейсбук. С помощта на компютър ще се определя стойността на зара, след което се търгува, разменя (ако има с кого), строи, докато най-добрия играч събере цели 25 точки.

Да се бориш за най-апетитните територии на острова Катан води до сериозна конкуренция, но когато нещата опрат до притежанието на мини за скъпоценни камъни, битката може да бъде жестока, особено ако се изправите пред амбициозни и алчни съперници. В 15:00 в събота започва и първият “Сплендор” турнир във Велико Търново. Правилата на играта могат да бъдат обяснени за по-малко от 5 минути.

На 25-ти февруари турнирите ще са по-скоро приятелски. В 11:00 стартираме „Легендарният плод“, една лека и забавна семейна игра, в която трябва да правите…легендарни сокчета! с помощта на приятелски-настроени горски обитатели. Е, намира се и по някой комар да ви отнесе част от картите, но успокоението е, че всичко се връща.

Докато едни правят компоти в гората с чудни плодове, други ще се готвят да спасят света… Нещата малко загрубяват в 14:00 в неделя, когато започва турнирът по „Падемия: Оцеляване“. Известната по цял свят кооперативна игра, в която екип от учени борят смъртоносни зарази, идва отново на “Настолен град”. Записването на двойки, подготвени за нелеката задача да опазят планетата от коварните вируси, вече тече във фейсбук.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone