Образование

Търновското СУ „Емилиян Станев“ посрещна приятели от Индия

С хляб и сол днес ученици и учители от СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново посрещнаха гости от училище „Св. Едмънд“ – Джайпур, Индия. Посещението е следствие на няколкогодишното сътрудничество между двете училища.
Гост-учителите наблюдаваха уроци по химия и физика в седми и осми клас при преподавателите Милена Йорданова и Веселка Недкова.
Обменът на добри практики ще продължи с провеждане на уроци от страна на индийските учители на английски език. В девети клас учениците ще работят по темите „Източници на енергия“ и „Хранителни ресурси“ с Dr Rageshwari Paniya, учител по биология и химия.


Учениците от десети и единайсети клас ще работят с учителя по социални науки Ms. Priya Panjwani по темите „Сектори от индийската икономика“ и „Развитие на индийската икономика“.
А Mrs. Punееt Soni, учител по екология в осми и девети клас, ще проведе часове на тема „Презентация за Раджастан и неговата богата култура“ и „Кратко въведение в билингвалното обучение“.
Следващият етап от укрепването на сътрудничеството и обмена на добри практики между двете училища е през м. януари, когато трима учители от СУ „Емилиян Станев“ ще заминат за Джайпур, където ще наблюдават и изнасят уроци на английски и френски език.


По време на своята визита в периода 09-15.10.2019 г. гостите участваха в уъркшоп по керамика с ръководител Симона Тодорова. Предстои им да се запознаят с културните паметници в старата столица, като посетят Мултимедийния туристически център „Царевград Търнов“, където ще се запознаят с исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство. Ще се докоснат до творенията на майстор Кольо Фичето и символа на занаятчийството и търговията на града – Самоводската чаршия.