Любопитно Образование

Търновски ученици представиха менюто от последната вечеря на „Титаник“ на национално състезание

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ представят менюто от последната вечеря на „Титаник“ на 12-то национално състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Като бъдещи кулинарни специалисти учениците от ПГТ“Д-р Васил Берон“ представиха оригиналното меню за трите класи на трансатлантическия лайнер „Титаник“ точно на 14.04.2018 г., когато се навършиха 106 години от най-голямата морска катастрофа.

С интересно видео, показващо малко известни и любопитни факти от историята на кораба и презентация на менюто, учениците отбелязаха годишнината, от позицията на бъдещи специалисти в хотелиерството и кулинарията.

Изисканите гурме ястия, особено в 10- степенното меню на първа класа –  менюто на крал Едуард, връх на френската кухня тогава, вече са познати и по възможностите на бъдещите кулинари от гимназията .

Изключително интересното представяне, съпроводено с уникален коктейл, приготвен от учениците, бе предложено на гостите на гимназията – 80 директори на училища към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Търновското училище бе домакин на 12-тото национално състезание по английски език Лингвистично кенгуру и на отчетното събрание на Асоциацията, за което получи висока оценка от гостите си.