Полиция

Търновски полицай стана трети на конкурса „Пътен полицай на годината “

На трето място в индивидуалното класиране в дисциплината „стрелба с пистолет“ в конкурса „Пътен полицай на годината “ се класира младши автоконтрольор Юлиян Николов от сектор Пътна полиция при ОДМВР – В. Търново. Отборно в комплексната надпревара отборът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново – Юлиян Николов и Георги Василев, заеха 10-то място. Румен Евтимов от ОДМВР – Перник и Васил Бакалски от ОДМВР – Смолян са тазгодишните победители в надпреварата. В отборното класиране първи се нареди отборът на ОДМВР – Смолян.
26-тото издание на конкурса „Пътен полицай на годината“ се проведе на 28,29 и 30 септември в Габрово. В него се включиха 26 младши автоконтрольори от цялата страна. Те се състезаваха в няколко дисциплини – стрелба с пистолет, теоретичен изпит по оказване на долекарска помощ, състезание с кола и мотоциклет и оказване на първа помощ на пострадали в ПТП.
Старт на надпреварата даде министърът на вътрешните работи Младен Маринов. На церемонията по откриването присъстваха още заместник-министърът Стефан Балабанов, директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, началникът на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП комисар Росен Рапчев, директърт на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, кмета,  областния управител на Габрово, директорът на ИААА Бойко Рановски и д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК.