Образование

Търновските училища са готови да посрещнат учениците на 16 март

Всички училища в Община Велико Търново – общински, държавни и частни, са готови да посрещнат своите ученици на 16 март. Това заяви директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова. Учебните заведения са снабдени с диспенсъри за измиване на ръце, с необходимите дезинфектанти  за почистване на подовете в класните стаи, за прозорците, плотовете и компютърните зали. На входовете ще бъдат поставени най-малко по две  стелки с антибактериален препарат, каза Игнатова. Дали всеки ден ще се провеждат петминутни здравни беседи зи личната хигиена, или само в часа на класа – решават училищните директори, поясни шефката на общинското образование.

С препоръчаните от здравните институции дезинфекциознни материали са обезпечени и детските градини. За медицинските сестри са доставени термометри, ограничен е достъпът на родителите. Те изпращат децата само до входната врата на градината.

„Мисля, че сме подготвени. Няма напрежение и паника. Организацията по ограничаване на разпространението на грип – Б и заразата от коронавируса беше направена още миналата неделя от кризисния щаб, свикан от кмета Даниел Панов”, увери Пенка Игнатова.