Спорт

„Търново ултра 2020“ очаква близо 600 състезатели

Петото издание на ултрамаратона „Търново ултра” ще се състои на 4 и 5 юли в старата столица. Стартът ще бъде даден в парк „Марно поле” в 10.00 часа. Състезанието ще протече в седем дисциплини – четири в бягането – 14, 28,48 и 71 км, две в маутин байкър – 27 и 45 км и дуатлон. Организатор на „Търново Ултра 2020“ е местният спортен Клуб по ориентиране „Браун Тим”.

Възрастовата граница на състезателите е под и над 45 години. Очакват се да присъстват близо 600 състезатели. Сред тях Кирил Николов – Дизела и национали по планинско бягане. Ултрамаратонът ще премина през Велико Търново, хижа „Божур”, месността Ксилифор, Гарга баир, с. Арбанаси, кв. „Картала”, Хотнишките водопади.

Тази година събитието ще бъде с кауза. Дъщерята на дългогодишния състезател на организацията Иво Дончев – Моника страда от тежко заболяване и от екипа на клуба са взели решение да помогнат на семейството в тежкия момент. Клубът  ще дари 20% от всички регистрационни такси на „Търново Ултра 2020“, както и 50% от приходите от всички регистрационни такси за корпоративната щафета Tarnovo Ultra Corporative Relay на съотборника си.

СК „Браун Тим” е член на Българската Федерация по Ориентиране и от създаването си е неизменно в топ 3 на клубните класации, като се изявява почти еднакво силно в трите форми на ориентирането – лятно, ски и коло-ориентиране. Приоритет е детският спорт.

Кремена Крумова – Попова