Любопитно

„Търново рънс“ си има вече химн

„Търново тича, с пълни гърди. Търново тича, тичай и ти. Обичам Янтрата чиста и водата й бистра. С колело по булеварда и със скейт по другия булевард. Град зелен и прохладен, за емоции жаден”….

Този сладък, веселяшки текст е химнът на „Търново рънс”. Основният двигател и основател на организацията Калин Василев не е очаквал някой от неговите почитатели да измисли подобно нещо, но  всичко се случва като импровизация преди седмица с няколко подхвърлени думички.

„Няколко души са виновни за това. Изненада и за мен. Гостуваше групата „Мехехе“ в местен бар. Цветна група са те, изпълняват авторски парчета и кавъри в латино ритми. Свежи и готини приятели. Не съм бил там по време на измислянето. Но друг приятел им подхвърлил, че има голяма организация в Търново, която се занимава с тичане, походи. И импровизирано, момчетата от бандата измислят нещо много забавно. Дава поводи за много усмивки. Имат идея да я запишат с по-добро качество песента“, сподели за Общинското радио Калин Василев, основател и основен двигател на „Търново рънс”.

Парчето може да се чуе на:  https://www.facebook.com/tarnovoruns/videos/2178377795809148/

Кремена Крумова – Попова