Любопитно

Търновка се бори за титлата Мис Swim 2019

17-годишна търновка се бори за тазгодишната титла в конкурса Мис Swim. Габриела Димитрова се занимава с плуване от 6-годишна.  Тренирала е в „Етър 2000“,  „Боляри 2009“, а понастоящем се състезава за „Вихрен“ . Красивата плувкиня се е обучавала в спортното училище във Велико Търново, в момента е възпитаничка на Американския колеж. В надпревара за короната се включва за първи път през 2019-та.

Онлайн конкурсът се провежда за трета поредна година.  Втората фаза на надпреварата ще приключи на 15 август с определянето на топ 5. Финалната фаза стартира ден по-късно и ще приключи на 25 септември. Тогава ще стане ясно крайното класиране на челната петица. През октомври ще бъдат излъчени победителите в Мис и Мистър Swim.

Чаровната великотърновка се включва в надпреварата заедно с приятеля си Антъни Иванов, който се състезава за титлата Мистър Swim 2019. Младежите се виждат за пръв път край басейна през 2015-та и стават приятели. Приятелството им прераства във връзка, която продължава и до днес. В момента спортната двойка е на подготвителен лагер в Кранево.

Желаещите да подкрепят Габи могат да гласуват на  miss.bgswim.com. Мистър Swim 2019  се избира на  mister.bgswim.com . Вотът става чрез натискане на снимката на състезателя в плувните спортове в горепосочените платформи.

Освен предметните награди, носителите на короните тази година ще спечелят участие в календар и фотосесия.