Образование

Търновката Антоанета Великова единствена от България ще участва в световна конференция за мир

Търновката Антоанета Великова ще участва в международна конференция за мир в Истанбул. Близо 200 млади хора на възраст от 18 до 40 години от целия свят са допуснати да се включат във форума, който ще се проведе в средата на октомври в Истанбул. Антоанета е единственият кандидат от България, одобрен за срещата на високо равнище. „Как ще отговори младежта на глобалните цели за устойчиво развитие на ООН” е темата на конференцията. Антоанета е избрала да участва в работната група, която ще дискутира предоставянето на възможности за поколенията след Ковид-19. В момента тя води разговори с учители, ученици и университетски преподаватели, за да събере информация как се справят страните в образователния процес по време на коронавируса, за да може да състави собствено мнение, което ще изрази пред конференцията.

„Глобално гражданство”, „Образование за мир”, „Младежки лидери за социална трансформация”, „Младежка ангажираност в политиката” и „Премахване на неравенството” са останалите теми, по които ще се организират кръгли маси и дискусии.

„Очаквам  да разбера как другите  държави се справят с проблемите, какви решения  вземат. Надявам се някои от идеите и програмите да могат да се приложат и у нас, за да има полза от срещата”, сподели търновката.

Антоанета Великова е възпитаник на   ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, завършила е международни отношения в Пекинския университет, лицензиран преводач е към Министерството на външните работи.