Любопитно

Търновец е най-добрият барман в страната. Представя ни на световно състезание

Той е Манол Лазаров, роден е тук, но работи в столицата. Старопрестолните разбирачи го познават, като майстор на коктейлите, който преди време работеше в култовото заведение Tequila bar. Има само два месеца до световния финал на надпреварата World Class в Глазгоу, в която човек може да участва само два пъти в живота. Манол обещава да заложи на български съставки и вкусове, а и признава, че шотландската кухня не е много далеч от родната.

За интернет изданието Boyscout Манол разказва, че е започнал, за да заработва джобни пари, като ученик. В професионален план тръгва по стъпките на столични бармани, гостували в Tequila преди време. Смята, че е едно от най-важните умения е да умееш да убеждаваш клиента. Да привличаш нови клиенти. Да знаеш защо избираш точно тези съставки за даден коктейл.

Относно бар сцената у нас – според него се развива добре, оценява и няколко по-свежи места в старопрестолния град. Вярва, че хората все по-често трябва да са загрижени за боклука, който произвеждат. В столичното заведение „Спутник”, в което работи ,използват метални сламки и се стремят към Zero waste. „Няма да спасим света, но ще накараме клиентите да се замислят”, категоричен е претендентът за барман номер едно в света.

 Снимка: Fb Tanya Zazie Petrova