Снимка: Фейсбук страница ШК"Етър"
Денят Спорт

Турнир по шахмат за деца във Велико Търново

Шахматен клуб „Етър“ и Mall Велико Търново организират петото издание на „Купа по шахмат Mall Велико Търново“. Събитието стартира днес в 10,30 часа с регистрация на участниците. През 2019-а ще се включат до 80 малчугани в четири възрастови групи: 12, 10, 8 и 6 години.  Надпреварата започва в 11,00 часа. Главен съдия е Николай Йорданов- международен съдия на ФИДЕ. Състезанието ще се проведе по Швейцарската система в 6 кръга.Контролата за игра ще  бъде 15 минути на състезател до края на партията, с добавяне на 5 секунди преди всеки изигран ход, считано от първия.

Миналогодишното издание на надпреварата събра 71 участници, а първите места завоюваха Стилиан Ангелов от ШК “Етър”, който е шампион и в категория до 12 години и Омая Матеева (10 г.) от “Орловец 1997” (Габрово).

И тази година победителите в турнира при момичета и при момчетата получават купи. Носителите на призовете във всяка от групите при момичетата и момчетата до 12, до 10 и до 8 години получават златни, сребърни и бронзови медали и предметни награди. За победителите до 6 години също са предвидени медали и предметни награди. Челните позиции във тази възрастова категория се определят общо за момичета и момчетата. Организаторите са подготвили още награда за най-малките участници- момче и момиче, за най- добре представили се състезатели на ШК „Етър“, а за всички малчугани ще има лакомства.

Награждаването ще се проведе след шестия кръг около 16,30, а  целия ден да бъде изпълнен със забавление и приятни емоции.

Снимка: Фейсбук страница на ШК“Етър“