Денят

Туи красят двора на Кризисния център в Балван

30 туи от различни видове бяха засадени днес в двора на Кризисния център за деца жертви на трафик и насилие във великотърновското село Балван. Инициативата е на студентите Станко и Ани, доброволци към сдружение „ЗОВ” – България, сподели председателят му Катерина Златкова – Дончева. Те безвъзмездно дариха храстчетата, произведени в техния разсадник в павликенското село Росица.

„Инициативата съвпадна с един от проектите, които „ЗОВ” реализира в Кризисния център – облагородяване на площите около него и оформянето на зеленчукова и цветна градина. Те са част от дейностите „Арт и трудотерапия”, поясни Златкова-Дончева.

От октомври до май доброволци към сдружението ежеседмично работят и осъществяват различни дейности с девойките от Кризисния център. Подпомагат ги и в домашната самоподготовка, защото те не посещават училище.

От организацията работят и с деца от други социални услуги от резидентен тип във Велико Търново. Започнали са вече подготовката и по организирането на поредния благотворителен Коледен базар.

сн. – личен архив Катерина Златкова – Дончева

Кремена Крумова – Попова