Любопитно

„Търново рънс” с награда „Посланици на промяната“

Великотърновската организация „Търново рънс” е сред финалистите в категория „Посланици на промяната“ на фондация JAMBA и призове Агент на промяната. Номинацията за дейностите на нейния председател и основател Калин Василев идва от Габриела Панайотова, топ випусник по медицина в Медицински университет – Варна.

Фондацията JAMBA е българска организация. Тя обучава доброволци за работа с хора с увреждания и създаване на приобщаващи събития в тяхна полза. Преди повече от година от „Търново рънс” организираха бягане за хора с увреждания на хълма „Света гора”. Това е и една от малкото причини местната организация да бъде включена в категорията „Посланици на промяната”. Към нея се добавят многобройните общозначими събитития – походи, излети, множество доброволни акции като почистване на различни райони, боядисване на училище, алеи и др.

Габриела е номинирала организацията ми тайно. Съвсем в последния момент получих покана за селектирането на финалистите. Пратих моя позната да получи наградата в София. Чест е за мен да бъда редом с големи имена. Един от тях е Лазар Радков, основател на инициативата „Капачки за бъдеще”. Знае се много за нашата организация из страната. Лекциите, които изнасям в различни градове си казват думата. Дейността ни е тук, но ни знаят навсякъде”, обобщава Калин Василев, основател и основен двигател на „Търново рънс”.

Кремена Крумова – Попова