Образование

Тинузавър открива учебната си година с Дни на отворените врати

Тинузавър открива учебната 2020/2021 година с Дни на отворените врати във Велико Търново, София и Добрич. И тази година екипът на платформата за обучение по програмиране, математика и физика и партньорите им ще дадат възможност на деца и младежи над 9 години, хоби любители да работят по собствени робо проекти и да програмират сами мини компютри в курсове онлайн и на живо – Велико Търново, Свищов, София, Добрич и Варна.

Тинузавър подготвя и нов комплект за сглобяване на миниатюрен компютър.

Дните на отворените врати на Тинузавър и Университет за деца на 3 октомври предстоят във Велико Търново и в София. Във Велико Търново екипът ще очаква своите посетители в сградата на ГУМ на ул. „Независимост“ 3 (до ресторант Его 2) от 11:00 часа.

Учебната 2020/2021 е необичайна и затова е важно да запазим и развием мотивацията на децата да учат, въпреки напрежението и неизвестностите. Тинузавър инвестира в бъдещето, като им предоставя възможност за неформално образование по програмиране, математика и физика, което надгражда формалното. Щастливи сме, че достигаме до ученици в много и различни населени места, и това ни вдъхновява да развиваме методологията на курсовете и комплектите си, които да отговарят на техните нужди и амбиции“, казва Невен Боянов, съосновател на платформата.

Той вече учреди с екипа си фондация „Тинузавър“, за да подпомага бедни деца и семейства. През идните месеци организацията започва да предлага и частични стипендии за талантливи деца.