Култура

„Три ябълки паднаха от небето“ събира почитатели в инициативата „Четем заедно…”

     Инициативата „Четем заедно…“ организира за седми път православна фондация „Дякония и мисия“.  Събитието ще се проведе в кафе-книжарница „Страница 394“ на 12 март от 18 часа във Велико Търново.

„ Предлагаме заглавия във Facebook страницата на фондацията, а читателите избират любимо произведение, на което да е посветена срещата. За седмото издание това бяха  „1984“ на Джордж Оруел, „Три ябълки паднаха от небето“ на Нарине Абгарян, „За мишките и хората“ на Дж. Стайнбек, „Човекът, който имаше съвест“ на Съмърсет Моъм и „Великият Гетсби“ на Ф. Скот Фицджералд. Надпреварата спечели книгата на младата арменска писателка Нарине Абгарян – „Три ябълки паднаха от небето“, сподели Стефка Кънчева – председател на фондация „Дякония и мисия”.

В творбата си Нарине Абгарян разказва омагьосващата история на малко селце високо в планината, на обитателите му, все чешити и особняци, на живота им като летопис на големите скърби, но и на щастието, което задължително е отредено на всеки от нас, стига да имаме волята да го дочакаме…