Култура Община

Три концерта в съпътстващата програма на „Сцена на вековете“ 2018

 

Три концерта са включени в съпътстващата програма на III Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“, който ще се проведе през лятото във Велико Търново.

Концертите ще са в Летния театър на старата столица и започват на 6 юли (петък)  с  „Класика § Джаз с Хилда Казасян“. Най-популярните класически мелодии на маестро Вили Казасян ще бъдат представени от дъщеря му Хилда и Русенската филхармония със специалното участие на Васил Петров, Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов.

На истински спектакъл с песните на „Опасният чаровник“-Тодор Колев великотърновската публика ще може да се наслади на 17 юли (вторник). Музикалните изпълнения ще са на оркестъра на Държавна опера- Варна и група „Акага“ ,а солист ще е актьорът Филип Аврамов.

Най-успешната група на българската лайв сцена – Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ ще гостуват във Велико Търново в рамките на съпътстващите събития на „Сцена на вековете“ на 24 август (петък), заедно с оркестъра на Държавна опера-Пловдив.

8 заглавия – опера, балет и мюзикъл са включени в класическата програма на тазгодишния фестивал „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец. На откритата сцена в Двореца най-добрите си спектакли за сезона ще покажат балет „Арабеск“, Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“-Велико Търново и оперите от Бургас, Варна и Русе.

„Сцена на вековете“ 2018 започва на 7 юли с балета „Ромео и Жулиета“.  Оперните заглавия в афиша на фестивала са „ Мадам Бътерфлай“ (14 юли), „Луд Гидия“ (3 август), „Джоконда“ (11 август) и „Аида“ (18 август)..