Полиция

Трима пишат обяснения за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново

Трима варненци са привикани в полицията във Велико Търново и са давали писмени обяснения заради екшън и заплахи за паркоместа край заведение на „Макдоналдс“ в старата столица. Случаят доби популярност, заради пост в групата „Дивотия до шия“, където след сигнал на спешния телефон 112, от което не последва реакция, се жалва Иво Мирчев.

При хайка на магистралата е бил спрян мерцедес със седем седмици на варнененец, известен като Сакъза. Заедно с него били закопчани и двамата му охранители. Тримата са задържани за 24 часа заради отправени заплахи срещу мъжа, който е подал сигнал срещу тях на 23 април. Дежурният в областната дирекция на МВР пък, който трябва да предава съобщенията от спешни тел.112, решил, че обаждането за скандал на паркинга не е важно. Според неофициална информация полицаят е наказан.

Така, заради липсата на съобщение за скандал, търновската полиция не се е намесила в понеделник, а засегнатият Иво Мирчев е потърсил гласност в социалните мрежи и направил клип как варненци не му дават да паркира на …празния паркинг и го плашат със саморазправа.

На път за София той се отбил до заведението за бързо хранене в старата столица. Не можел да паркира заради два луксозни автомобила, спрели напречно и заели няколко от свободните паркоместа. Охранителите реагирали остро на молбата да преместят една от колите, а мъжът подал сигнал на телефон 112.Екип на полицията обаче така и не пристигнал. По-късно органите на реда установили чия собственост са лимузините с варненска регистрация, а Сакъза и хората му са арестувани. За мъжа с любопитния прякор имало данни , че е в бизнеса с автокражби. „Неколкократно ме заплашиха с физическа саморазправа за това, че  правих снимки на ситуацията. Първата заплаха беше, когато помолих да паркирам колата си. Но не заплахата е важна, а това, че очевидно има възраждане на мутрите и като граждани търпим нещо подобно да се случва. Очаквам МВР да види кои са тези хора, които могат да си позволят на публично място да се държат толкова арогантно. Институциите показват, че не работят. МВР, НАП да направят проверки”, призова Иво Мирчев в социалните мрежи.