Култура

„Тримата глупаци“ на сцената на куклен театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Театър ВЕСЕЛ, на 12 октомври от 11.00 часа в салона на читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Русе.  Драматизацията и постановката са дело на Валентин Владимиров, сценографията – на Сийка Моллова, а оригиналната музика  –  на Станимир Иванов. Участват чаровните актьори от състава на русенската трупа – Хубен Нурев, Любен Русенски и Кремена Станева.

Имало едно време трима глупаци, живели си те добре, по цял ден се щурали без цел и посока. Обичали да спорят излишно и да се надхващат един друг. Мъдрували-умували и вършели глупост след глупост. Веднъж, обаче, намерили една тиква. Ама не каква да е тиква, а такава дето им се сторила камилско яйце. Заоглеждали я и не щеш, ли бутнали я в дола. От там пък изскочил един заек, а те хукнали по него. „Камилче, измъти се, дръжте го…” викали един през друг глупаците докато гонели заека, а той – хоп, шмугнал се в гората. Ами сега!?… Спектакълът е съвременен вариант на класическата приказка. Историята е разказана с много динамика и чар. Постановката  очарова малкия зрител и го приобщава  активно към действието, за да го доведе до очаквания финал на приказката. 

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.