Образование Съд

Третокласници от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ посетиха Районен съд – Велико Търново

Ученици от началния курс на обучение на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ гостуваха на Районен съд – Велико Търново. Председателят на съда съдия Младен Димитров посрещна малчуганите от III-a клас на учебното заведение с ръководител  Нели Христова и ги запозна с устройството на съдебните зали, реда на протичане на съдебните процеси, с професиите на съдиите, прокурорите и адвокатите и с други аспекти от работата на правосъдната системаq към които любознателните деца проявяваха интерес. Носят ли съдиите перуки, къде стои чукчето на съдията, как се наказват шофьорите-нарушители, които полицията залавя и още много въпроси на третокласниците намериха отговор по време на посещението им в Районен съд – Велико Търново.

На финала на срещата учениците подариха на председателя на съда красиви картички, изработени и изрисувани от самите тях, а той от своя страна ги почерпи с лакомства. Всяко от децата получи от съда и специален пакет, съдържащ книжка с Конституцията на Република България и други подаръци.

В рамките на посещението в Районен съд – Велико Търново, учениците имаха възможността да видят и специализираните зали за изслушване на деца с техния адаптиран за възрастта на малчуганите дизайн и оборудване, както и да увековечат своето гостуване чрез поставяне на отпечатък от дланите си на една от стените в специализираните помещения.