Култура

Треньорът-музикант Стефан Николов – вокалист в новата група „Bad Foundation”

Нова музикална група радва почитателите на поп и рок музиката във Велико Търново. Тя се казва  „Bad Foundation”, а неин вокалист е треньорът на децата от футболен клуб „Етър” Стефан Николов. Тласък на музикалния талант на Мънзата, както го познават във Велико Търново, даде неговото участие в X factor преди две години, когато той вдигна на крака публиката с изпълнение на любимците си U2.

В момента Стефан Николов е част от бандата  „Bad Foundation”. Останалите членове на групата са Филип Георгиев (китара), Деян Цонев (пиано и бас), Виктор Йорданов (китара) и Радослав Тасев (барабани). Срещат се по време на благотворително събитие, в което Стефан излиза на сцената сам, а трима от настоящата група – като банда с друг вокалист, който впоследствие заминава за чужбина. След срещата си по време на концерта, Стефан Николов се запознава с китариста Филип Георгиев, и като го пита как да го запише в телефона си, той шеговито му отвръща „Бай Фил”. Стефан написва в телефона си само инициалите на латиница „BF”, които впоследствие ще станат и първите букви от името на новосформираната банда.

Вече четири месеца петимата музиканти работят заедно, а скоро ще представят дебютния си сингъл „Дали?”. „Авторските неща ги пречупваме винаги през наша си призма, тъй като в последно време рок музиката много се измени”, коментира в интервю за Общинското радио Николов.

Музикалния талант на своя треньор децата приемат възторжено. „Те са много отворени към всичко, което се случва с музиката в България. Ние сме хората, които трябва да даваме тласък на тези млади души, за да имат те свой начин на изразяване и разбиране на нещата. Една естрадна, рок или поп песен може да им даде много повече, отколкото онези стилове, които ги карат да не бъдат себе си”, допълни Стефан Николов.