Денят Здравеопазване

Трансплантираха стволови клетки на болния от левкемия Пеньо от Горна Оряховица

Лекарите в специализираната турска клиника, които поеха лечението на горнооряховчанина Пеньо Пенев, страдащ от остра левкемия, извършиха необходимата животоспасяваща операция. На 19 януари те направиха трансплантация на стволови клетки, а донор бе неговата сестра Силвия. Тя се прибра в Горна Оряховица в понеделник и бързо се възстановява от интервенцията. Пеньо продължава престоя си в лечебното заведение, тъй като е необходимо проследяване на състоянието му.

38-годишният мъж ще бъде под постоянен лекарски контрол следващите 100 дни. Нощувките обаче не се поемат от първоначалната платена сума от 200 000 лв., които бяха събрани чрез дарения на добри хора за по-малко от 2 месеца.

След изписването, Пеньо се налага да отседне в хотел близо до болницата, а таксата му за престой възлиза на 50 долара за ден. Ето защо семейството продължава кампанията и отново стартира базари в Горна Оряховица и околността. Във фейсбук групата „Благотворителен базар за Пеньо“ хора търгуват лични вещи в полза на горнооряховчанина.

Който може, нека да помогне с SMS с текст PENYO на номер 17777

(на цена от 1 лев за всички мобилни оператори)

PAYPAL: PENYO.1979@ABV.BG

IBAN – BG96UBBS80021046000940
BIC – UBBSBGSF

титуляр – Пенка Пейчева Пенева
ОББ АД

Може да помогнете и във всички поставени дарителници в търговските обекти.