Любопитно

Топ 5 дестинации, предпочетени от търновци през лятото

Южно и Северно Черноморие у нас, Гърция и Турция на Балканите, Италия и Испания в ЕС. Тези са топ 5 пестинациите за търновските туристи, през изминалия летен сезон. Това отчитат Надежда Маркова и Светла Бонева – двете слънчеви чаровници, които стоят зад една от най-предпочитаните туристически агенции в старата столица – СЕМА. Всеки, пътувал със Сема, познава добре техния хъс и ентусиазъм да подберат най-добрата дестинация на най-ниска цена, с възможно най-много включени екстри в пакета. Влагайки много страст и любов в работата си, двете дами превръщат обикновената екскурзия в незабравимо преживяване. Дългогодишният им опит ги е научил не само да откриват нови екзотични кътчета за своите клиенти, но и да ги предпазят от всички беди и тревоги, които може да им се случат по пътя.

Островите Корфу и Тенерифе бяха хит това лято, категорични са и двете. Запазва се тенденцията от последните години да избираме ваканция зад граница. Основната причина са това, че в Гърция държат конкурентни цени, обслужването и  качеството на храната е много по-високо, докато у дома често получаваме лошо отношение и такси за всичко. В Турция магнит са и all inclusive пакетите на петзвездните хотели по крайбрежието.

У нас, все по-често спокойните семейни почивки остават на север. В същото време, на юг се възражда традицията на къмпингуването. Вълната на кемперите и караваните отново е модерна. Отново се търсят бунгала и палатки, това се дължи и на базата, която се възражда. Хърватска и Испания също са се ориентирали в тази насока.

Хората пътуват повече от преди. Но предпочитат да пътуват индивидуално – дали с кола или самолет, вече не обичат груповия туризъм. Свободата е безценна, а усилията на Надежда и Светла са устремени в тази посока – да им съдействат сами да подберат най-удобните дати и предпочитан транспорт, сами да изберат настаняването и да решат как да разполагат със свободното си време.

Пик на медени месеци в Италия, Сардиния, Тенерифе се оказа лятото на 2019. Причината е прозаична – оказва се, че е много по-достъпно да прекараш една седмица със самолетни билети и настаняване в петзвезден хотел на Тенерифе, от колкото в България.

Снимка: Pixabay