Спорт

Томаш: „За да победим във Варна, трябва да дадем най-доброто от себе си”

„Етър” гостува на „Черно море” в мач от 15-ия кръг на Първа лига, двубоят е в петък от 17:15 ч. във Варна. Главен съдия е Петър Костадинов с асистенти Мартин Димитров и Красимир Атанасов.

Изтече санкцията на защитника Мариян Иванов, но двубоя пропуска наказаният за 1 мач халф Свилен Щерев, както и трайно контузените играчи. Надеждите са обаче Даниел Пехливанов и Кольо Станев, които пропуснаха поради заболяване последния двубой с „Царско село”, да са готови за мача.

Основният проблем пред треньорския щаб е краткото време за възстановяване. „Етър” игра във вторник и реално има само два дни за подготовка, докато „Черно море” разполагаше с цяла седмица.

“Не можем да се оправдаваме с това, но е фактор, който ни притеснява. Основната задача е да възстановим футболистите. Кои ще са готови за игра, ще стане ясно след последната тренировка, в която можем да подобрим само някои тактически неща.  Ще липсва наказаният Свилен Щерев, но връщането на Мариян Иванов е една опция повече за нас”, сподели старши треньорът Александър Томаш.

„Във всеки мач, независимо с какъв съперник, искам и очаквам да победим. Естествено, срещу “Черно море” ще подходим малко по-различно. Сериозен отбор са, с много добър треньор и екип, който работи от доста време. Трябва да дадем най-доброто от нас, за да можем да затрудним противника. Всичко зависи само от футболистите. Както казах, аз вярвам в тях и потенциала им. Ако ще изпадаме в еуфория след 1:0 над “Царско село”, значи нямаме място тук – нито аз, нито те… Загубите могат само да ни научат, а победите трябва да се приемат със смирение. Винаги трябва да сме стъпили здраво на земята”, коментира Александър Томаш.