Спорт

Aтрактивен спортно-туристически празник в парк Ксилифор на 1 юни

Традиционен спортно-туристически празник ще се проведе на 1 юни в парк Ксилифор. Той е част от пролетния етап на кампанията „Движи се и победи”, чийто трети маршрут е предвиден до крайградската зона за отдих. Празникът ще започне със състезание по улов на риба в 8.30 часа. Участниците в него могат да са на възраст до 14 години. Организатор на надпреварата е Ловно-рибарско дружество „Сокол – 1884” във Велико Търново.

Отборна игра за учениците до четвърти клас и спортно-туристическа щафета в две възрастови групи – от 5 – 8 и 9-12 клас, включваща разнообразни дейности – ориентиране, спускане по тролей над водно препятствие и преминаване по въжен мост над поток, както и дартс ще се проведат по време на празника в парк Ксилифор. Участниците в него ще премерят сили в състезание по планинско колоездене в дисциплината – колокрос кънтри, както и в плажен волейбол. Ще има и индивидуално състезание по бадминтон без ограничения във възрастови групи.

Момичета и момчета по отделно, разпределени в две групи  – до 4  клас едната, и  до 8 клас втората, ще участват в състезанието „Лъвски скок”, което по традиция организира Общинският комитет „Васил Левски”. Състезание по стрелба с лък и по шах-мат предвиждат още в спортно-туристическия празник на 1 юни в парк Ксилифор. С много награди ще бъдат отличени най-добрите.