Икономика

#ТИНУЗАВЪР получи марката „ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ИНОВАЦИИТЕ“ за 2018 година

#ТИНУЗАВЪР получи марката „ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ИНОВАЦИИТЕ“ за 2018 година.

Марката „Високи постижения в иновациите” на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ се дава на финалистите в конкурса “Иновативно предприятие на годината”. Той се организира от фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Enterprise Europe Network – България и под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.

В неделя се проведе първият за годината Ден на отворените врати за курсовете по електроника, роботика и програмиране, организирани от автора на Тинузавър Невен Боянов и съмшленици от  Клуба на програмистите във Велико Търново. С много демонстрации бе представена и учебната програма за курсовете, които започваме в края на месеца. Основната им цел – да направят дигиталното познание достъпно за повече деца и начинаещи в света на високите технологии.

В края на миналата седмица председателят на клуба, заедно с друг известен IT предприемач от старата столица – Светлин Наков, се включиха в ежегодната конференция „Моята мечта за България“, организирана от евродепутата Ева Майдел. За първи път събитието, което по традиция се провежда в Брюксел събра десетки будни младежи в Историческата и духовна столица на България – Велико Търново.