Култура

Тино с нова самостоятелна песен и дует с Мила Роберт

След успеха  на първия си официален сингъл „Искам още“, финалистът от шестия сезон на шоуто „Гласът на България“ Тино  се разкрива в нова светлина с песента „Мисъл”, чийто видео клип излезе в края на януари.

„Написах я още докато бях част от музикалния формат. Това е първата песен, която създавам с пиано. Реших да я оставя за по-късен етап и се радвам, че постъпих по този начин, защото се запознах с пианиста Александър Асенов, който се зае с аранжимента “ , сподели за Общинското радио Тино.

Клипът е заснет в Националния студентски дом в София. „Влюбих се в мястото още докато бях в „Гласът на България“. Тогава участвах в една инициатива за възстановяването  на основната му сцена. Тя е била опожарена преди повече от 20 години и от тогава не се използва, а е едно невероятно архитектурно постижение. Решихме да заснемем „Мисъл“ в Камерната зала, която също е впечатляваща с високите си стени“, допълни певецът.

Преди броени дни той представи и дуета си с Мила Роберт. Песента се казва „Всичко е любов“.“Винаги се възползвам от възможности за колаборация с други музиканти и изпълнители, дори и да не е дуетна песен като общия ни проект с Мила Роберт. Така работата ми се обогатява“, обясни Тино.

В следващите месеци той ще зарадва феновете си във Велико Търново с клубно участие. „С нетърпение очаквам и лятото, за да се срещем отново на сцената до паметника „Асеневци“. Концертът ми там през 2019-а бе един от най- успешните и най-запомнящите се“, сподели българският Ник Кейв.

До края на годината Тино планира и издаването на първия си албум.

Диана Колева