Социални дейности

Терапевтичен стол дариха на Дневния център за деца с увреждания

Терапевтичен стол дари фирмата Tax back на Дневния център за деца с увреждания в старата столица. За новата придобивка, пред микрофона на Общинското радио разказва ръководителят на социалната услуга Светлана Хаджийска.

„Ние много отдавна работим с тази фирма, непрекъснато правят дарения. В последните пет години работим постоянно заедно, винаги са се отзовавали, заплащали са обучения на служители, когато е било необходимо, съдействали са при организирането на тържества за децата, всяка година осигуряват подаръци за Коледа, купуват материали за работа, винаги са се допитвали от какво имаме нужда и според възможностите си винаги са се отзовавали”, сподели тя.

Стойността на новия уред и аксесоарите към него е приблизително 2000 лв. Целта му е да осигурява комфорт при придвижване на децата с тежки физически увреждания и правилна стойка на тялото при седене, хранене и работа. „Позволява тялото да бъде в нормална позиция, за да не натоварва детето, има си всички необходими колани, протектори, за да може децата да седят нормално, столът е на колелца, за да може детето да бъде транспортирано от едно, в друго помещение”, допълни още Хаджийска.

Децата в центъра са на различна възраст от 7 до 18-20-годишни, с различни увреждания – двигателни или интелектуални. Всеки, който би искал да съдейства и окаже някаква помощ на центъра, може да намери екипа му в сградата на спортното училище, в бившата столова.