Съд

Телефонен измамник обжалва присъда на горнооряховски магистрати

Телефонен измамник от Горна Оряховица обжалва наложено от Районния съд в железничарския град наказание. С решение от 24 април тази година първата инстанция е постановила 2 години затвор за Георги Л. /44 г/ и 1,4 години условно с 4,4 години изпитателен срок за съучастничката му Росица Х. /27 г/. Освен това двамата са осъдени да платят солидарно взетите от пострадалите четирима души, които завлекли с общо 9063 лева. Делото по възивната жалба на Георги Л. е насрочено за 2 ноември в Окръжния съд във Велико Търново.

Престъпното дуо било заловено след серия измами на възрастни хора от Горна Оряховица, Русе и великотърновското село Шемшево. Росица Х. и Георги Л. са били заловени и обвинени в това, че за времето от 5 до 11 май 2015 година на три пъти взели различни суми от четирима потърпевши като ги заблудили, че имат изпратени колети от техни близки от чужбина и за да ги получат, трябва да платят солидни суми. Горнооряховските магистрати са отсъдили двамата мошеници да възстановят 800 лева на М. К.В, сумата от 7863,12 лева на С. Р. М. и А. А. М., както и 400 лева на Л. Л. П., представляващи обезщетение за претърпените от гражданските ищци имуществени вреди, в резултат от извършените от подсъдимите престъпления.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone