Любопитно

Телевизор е голямата награда на киноложката изложба в края на месеца

За трета поредна година ще се проведе, превърналата се вече в традиция, Международна киноложка изложба със награди във Велико Търново. Това ще се случи на 29 юни на стадиона в парк Света гора. В нея, със своите домашни любимци, могат да се включат, както жители на общината, така и на областта. В конкурса могат да участват всички породисти кучета, без да е необходимо да доказват родословие. Наградният фонд е богат, по традиция има храни за домашните любимци, купи и медали, а големият приз тази година е плазмен телевизор.

Всяка година в събитието се включват между 100 и 150 участници. Тъй като Европейските избори отложиха датата на мероприятието, записването продължава и към настоящия момент.

„До футболното игрище с изкуствен терен на Света гора има една площадка, която Общината много добре е обновила и поддържа в последните години, стана вече традиция на това място да провеждаме изложбата”, посочи за Общинското радио председателят на Федерация по кинология за Европа Тодор Тодоров. Записването на любимците става на място в деня на събитието или през сайта на Федерацията, допълни той.

Снимка: Pixabay