Култура

Театър „Искри и сезони” представя пиесата „Любовна нощ” в Горна Оряховица и Велико Търново

С новата си премиера – заглавието „Любовна нощ”, гостува на Горна Оряховица и Велико Търново театър „Искри и сезони”. Комедията, чиято премиера бе на 13 март в София, ще зарадва почитателите на театралното изкуство от двата града на 29 и 30 март. Първото представление актьорите ще представят на 29 март, сряда, в читалище „Напредък 1869” в Горна Оряховица. На следващия ден трупата на „Искри и сезони” ще играе на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Началният час е 19.

Авторите на постановката Рей Галтън и Джон Антробе са нарекли „Любовна нощ” невероятна комедия. Пиесата е с прекрасен диалог, огромно чувство за хумор и неочаквани обрати, сподели за Общинското радио Искра Радева. „Животът ни днес е толкова сложен, пълен е с толкова стрес и негативни емоции. Имаме нужда от такива проблясъци – да могат хората да се смеят с глас, до сълзи, ако щете”, допълни актрисата.

В главните роли зрителите ще видят Антон Радичев и Искра Радева, на които ще партнират Теодор Елмазов, Зоя Шопова, Иван Танев, Стефан Стефанов, Цвятко Ценов.

„Любовна нощ” е поредната пиеса, с която театър „Искри и сезони” гостува на Велико Търново. „Почти всички премиери на театъра ги играем във вашия град. Миналата година гостувахме с предпоследната премиера на пиесата „Наследство” от Пиер Шено. Идвали сме и с „Луд съм по теб”, „Лудории в съботната вечер”, „Депутатите не лъжат”, „Втори меден месец”. Откакто направих този театър, се стремя да не правя компромис нито с драматургията, нито с колегите, нито с режисьорите, и публиката ни се отблагодарява. Залите навсякъде са пълни. Спечелихме доверието, симпатиите на публиката, и съм наистина щастлива”, коментира още обичаната българска актриса Искра Радева.