Култура

Театър ВЕСЕЛ представя „Нарисувай ми човек“ на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 13 август, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще участват в спектакъла „Нарисувай ми човек“. Представлението е от репертоара на Центъра за изкуства „За Родопите” – Бостина, България.

„Точка, точка, запетайка… Ей го нашето човече –  нарисувано е вече!“ –   това е отправната точка на художника, под чиято четка изникват различни образи. Той рисува пред публиката и провокира децата да превръщат една картина в друга. Спектакълът развива естетическия усет и креативността на публиката.

Постановката на визуалния спектакъл за деца е на Петър Тодоров, а сценографията и куклите – на Ханна Шварц. Музиката е на Милен Апостолов, а в ролята на художника се превъплащава Десислава Минчева.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе на сцена в театралния салон на читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.