Култура

Театър ВЕСЕЛ очаква „Мързеливата пчеличка“ на сцената на „Лято, кукли и приятели“

Спектакълът „Мързеливата пчеличка“ от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще бъде представен на 10 юни, събота, в 11:00 часа на откритата сцена на „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Малките зрители на кукления форум ще се срещнат с любими приказни герои. Представлението е от репертоара на Държавен куклен театър – Пловдив.

Няма нищо по-хубаво от пролетта! Целият свят се променя. А заедно с него се променят пчеличките и мушичките. Някъде в тревата, скрити в цветята, сгушени в листата, окъпани от росата… Тези малки същества решават своите големи проблеми.

Постановката е на Евелина Кьосовска и Веселин Бойдев, сценографията и куклите – на Виржиния Петкова, а музиката – на Нели Лазарова. В представлението участват  Румен Караманов и Евдокия Енчева.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа в театралния салон на читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.