Култура

Театър ВЕСЕЛ – в очакване на „Червената шапчица”

 

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 13 април от 11.00 ч. в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува един от култовите спектакли на Драматично-куклен театър – Силистра. „Червената шапчица” по Братя Грим е в репертоара на театъра от години и е едно от най-популярните и търсени представления. Прецизната режисура на Теодора Попова и изящната сценография на Стефка Кювлиева гарантират театрален продукт с високо качество. Ролите са талантливо защитени от актьорите Денка ЧапкъноваПетър ЧапкъновСтанислав Георгиев и Мима Дапкова. Оригиналната музика е на Владимир Джамбазов.

Спектакълът „Червената шапчица” е съвременен вариант на класическата приказка. Историята е разказана с много динамика и чар. Спектакълът очарова малките  зрители и ги приобщава  активно към действието на разказваната история. За да ги доведе до щастливата развръзка – обичания от всеки финал на приказката.

Всеки знае историята за Червената шапчица! Знаят я и силистренските актьори. Но ще я разкажат така, както само те могат – с много песни, с много весели герои и с много ужасно смешно-страшни случки. Нали помните, че Червената шапчица много обичала своята баба, но баба й живеела чак на другия край на гората. Пътят до нейната къща минавал през тази гора и криел големи опасности и изненади – в гората можеш да срещнеш кого ли не. Дори и страшния вълк! Мислите ли, че Червената шапчица ще се уплаши от вълка и няма да занесе на баба си яйчице, млечице и сладка баница? А дали вълкът ще изяде бабата? И кой ще я спаси? И как свършва всичко?…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.