Здравеопазване Община

С 2742 лв. Ротаракт подпомага двойка за инвитро процедури

2742 лв. ще бъдат предоставени на двойка с репродуктивни проблеми от осмомартенската кампания на Ротаракт – Велико Търново. Добрата новина поднесе зам.-кметът Снежана Данева – Иванова. „Една прекрасна инициатива на младежите, която те направиха още през март, по повод деня на жената. Община Велико Търново ги подкрепи логистично, предоставихме им пространство пред общината, където да реализират замисленото, начинанието срещна много добра подкрепа от гражданите, имаше прекрасно настроение през деня и събраха една прилична сума в размер на 2700 лв. Те са решили, чрез Фондация „Искам бебе” да ги предоставят на още една двойка, извънредно”, поясни зам.-кметът и заяви, че Община Велико Търново винаги е подкрепяла и ще подкрепя подобни инициативи.

На свой ред, президентът на Ротаракт Мартина Маринова също благодари на партньорите от местната администрация и „Искам бебе”, като поясни, че надеждите са кампанията да се превърне в ежегодно събитие. „С тях ни събра съдбата, искахме да помогнем, свързахме се с тях, харесахме се и се получи”, обясни Маринова за връзката с Фондация „Искам бебе”. „Симпатиите са взаимни”, категорично отговори Вероника Михайлова, регионален координатор на неправителствената организация и отбеляза своето възхищение от „енергичността, упоритостта, строгата подредба и организация”.

Имената на двойката представи нотариус Дочка Тютюнджиева – това са Йорданка Георгиева и Владимир Рибенцов от Дебелец, пациенти на болница „Св. Иван Рилски”, гр. Шумен. На живо, пред представители на медиите с тях се свърза президентът на Ротаракт, за да им съобщи щастливата новина.

140 семейства са подпомогнати по общинската инвитро програма за последните 11 години. 23 двойки с репродуктивни проблеми са получили финансиране през изминалата. Тази година кандидатствалите а средствата са в размер на 70 хиляди лева.