Политика

С явен вот БСП Велико Търново определи кандидатите си за участие в изборите наесен

Единодушно беше утвърдена номинацията на народния представител и почетен гражданин на старата столица Весела Лечева за кандидат-кмет на Велико Търново и за водач на листата на общинските съветници. Втори след нея е областният лидер на социалистите Петко Тюфекчиев. Следват председателят на общинския партиен  Стефан Антонов, настоящите съветници Стоян Витанов и Валерия Дончева, почетният председател на Ученическия парламент Красин Каракоцев, Димитър Чолаков, ръководителят на младежката организация Михаил Михалев, д-р Анета Маноилова, Ирена Стасинопулу. 37 кандидати ще се състезават за позиция в местния парламент. Шест места има за коалиционните партньори /АБВ, „Движение 21”, „Българска пролет” и други формации/ и пет за лица от гражданската квота.

С пълно мнозинство бяха утвърдени и кандидатите за кметове на кметства. В Дебелец за управленския пост ще се бори Събка Илиева, в Килифарево – инж. Сергей Стойков, в Самоводене се изправя Маргарита Сърменова, в Ресен – Ангел Калбанов, за Присово в съревнованието влиза Надежда Найденова, а в Церова кория – Румен Гърбов. Предстои да бъдат определени и кандидатите за кметове на Водолей и Шемшево.

Конференцията реши да подкрепи независимите кандидатури на Албена Беренска за кмет на Беляковец, на Христо Христов в Ново село, Недьо Георгиев – Балван, Тошко Морчев в Леденик и на Кирил Кирилов за Пчелище.

Кандидатската листа е  проект на Весела Лечева. „Тя е балансирана. Това са хора с дългогодишен опит като общински съветници, хора, които имат знания и умения, могат да защитават каузи, да подкрепят политики програми и да водят дискусии, подкрепени с аргументи, да защитават интереси”, коментира кандидат-кметът на БСП.

Според областния председател на БСП Петко Тюфекчиев листата е пример за обединение на „лявото”.